Beschrijving

Gipspleister wordt gebruikt voor het creëren van een strakke ondergrond. Het sausklaar stucen voor het afwerken met een verfsysteem of behangklaar  stucen voor het afwerken met wandbekleding. Ook is het mogelijk om de ondergrond te bekleden met een scanbehang om zo eventuele scheurvorming tegen te gaan en toch een strakke afwerking te realiseren.

Sierpleisters zijn er in verschillende soorten, kleuren en structuren. Door toevoeging van hele kleine steentjes ontstaat er een fijne of juist een grove egaal structuur, deze is tevens met verschillende soorten toeslag af te werken. Sierpleisters kunnen in elke kleur worden geleverd en is gemakkelijk over te schilderen met een muurverf, handig als deze als kleurplaat is gebruikt door de kinderen.

Sierpleisters zijn hard maar toch elastisch, stootvast, afwasbaar en door en door gekleurd waardoor een eventuele beschadiging niet direct zichtbaar is. Een aantal bekende sierpleisters zijn o.a. de spachtelputz op basis van kunststof waardoor deze zowel binnen als buiten te gebruiken is, rustiekputz voor een authentieke uitstraling, granol voor een klassieke uitstraling en de granietpleister gemaakt van marmer in diversen kleuren combinaties leverbaar.

Artikel

Author: HAM

Publish Date: juni 29, 14